Over Umut

Stichting Umut Literatuur informeert het publiek in Nederland over Turkse literatuur en kunst met een accent op literatuur. Daartoe volgt de stichting de ontwikkelingen op dat gebied op de voet. Tevens bevordert Umut Literatuur het lezen bij Turkse mensen in Nederland. Zij is daarnaast een ontmoetingsplaats voor literatuurliefhebbers die met name geïnteresseerd zijn in literatuur en kunst uit Turkije. Umut Literatuur organiseert daarom regelmatig literaire avonden in Utrecht en initieert culturele producties. Hieronder worden enkele regelmatig terugkerende activiteiten van Umut Literatuur onder de aandacht gebracht.

UMUT-Leeskring zoekt nieuwe leden Wil je ook Turkstalige literatuur lezen en deze bespreken in een groep? Doe vrijblijvend mee met de UMUT-Leeskring. Vier keer in het jaar komen de leden van de Umut-leeskring bijeen in Utrecht. Met de leeskring wil Umut literatuur een netwerk vormen van literatuurliefhebbers en van gedachte wisselen over het te lezen boek en de auteur. Wil je een keer deelnemen, kom dan naar de bijeenkomsten van de UMUT-Leeskring. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar umut@umut.nl

Verkoop van Turkstalige boeken Umut Literatuur bestelt Turkstalige boeken rechtstreeks uit Turkije en verkoopt deze in boekhandel de Rooie Rat in Utrecht aan de Oudegracht 65 (tel 030 – 2317189). Staat de door u gewenste titel niet in de winkel? Dan kunnen wij die voor u bestellen. Indien leverbaar kunt u het gewenste boek na drie / vier weken ophalen.

De Boekenstand
Umut reist met een boekenstand door heel Nederland. Wilt u ons op de hoogte houden van uw activiteiten, dan kunnen wij daar eventueel bij aanwezig zijn met een stand van Turks-, Engels-, Duits- en Nederlandstalige boeken. Neem hiervoor contact op met Stichting Umut Literatuur of boekhandel de Rooie Rat in Utrecht.

Stichting Umut Literatuur Oudegracht 36 3511 AP Utrecht tel 030-2145593 fax 030-2311922 umut@umut.nl

Umut Literatuur bedankt de Gemeente Utrecht, Afdeling Culturele Zaken voor haar steun. De stichting neemt deel aan het expertprogramma van Kunst & Zaken.